Taloon muuttaminen

Tee muuttooilmoitus isännöitsijälle tai huoltoyhtiölle kolmen päivän sisällä huoneistoon muuttamisesta. Muista ilmoittaa kaikkien asuntoon muuttavien henkilöiden tiedot. Tätä tietoa tarvitaan mm. maksutietojen perustamista varten (vesimaksut jne.). Isännöitsijätoimisto toimittaa maksulaput muuttoilmoituksen saatuaan.

Muuttoilmoituksen toimittamalla varmistat sen, että saat nimesi huoltoliikkeen toimesta postiluukkuun ja nimitaululle (yhtiöissä joissa on huoltoliike). Muuttoilmoituksen teolla varmistat myös sen, että huoltoliike pystyy päästämään sinut sisään, jos olet unohtanut avaimesi.

Isännöitsijälle tehty muuttoilmoitus ei korvaa väestörekisteriin/postiin tehtävää virallista muuttoilmoitusta eikä väestörekisteriin/postiin tehdystä ilmoituksesta tule tietoa isännöitsijälle. Muuttoilmoituslomakkeita saa posteista ja maistraateista. Ilmoituksen voi tehdä myös internetissä http://www.posti.fi/muuttoilmoitus/.

Asuntoon muutettaessa tarvitsee yleensä tehdä sähkösopimus paikallisen energiantoimittajan kanssa (ainakin siirtomaksun osalta). Sähkösopimus on hyvä tehdä jo muutamaa viikkoa ennen muuttoa.

Talosta pois muuttaminen

Tee lähtöilmoitus isännöitsijälle tai huoltoliikkeelle. Lähtöilmoituksen tekemällä varmistat mm. sen, että maksut katkeavat oikea-aikaisesti (autopaikkavuokrat, vesimaksut jne.).

Mikäli huoneistoissa on vesimittarit, huolehdi (ota tarvittaessa yhteys huoltoliikkeeseen) sen lukeman ilmoittamisesta isännöitsijätoimistoon loppulaskua varten.

Huolehdi sähkösopimuksen irtisanomisesta/siirtämisestä uuteen osoitteeseen.